Péktermékek, kenyér, péksütemény

Válasszon az alábbi lehetőségek közül.

Kenyérfélék

Vizes tésztából készült termékek

Tejes tésztából készült termékék

Dúsított tésztából készült termékek

Tojással dúsított tésztából készült termékek

Omlós tésztából készült termékek

Leveles tésztából készült termékek

Felvert tészták

Csomagolt sütemények

Szendvicsek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Minden kenyerünk kovászos eljárással készül,  hagyományos vagy folyékony kovásszal. Felhasználunk teljes kiőrlésű búza, teljes kiőrlésű rozs, tönköly, rizs és speciális liszteket.Csak kizárólag természetes anyagokkal dolgozunk, termékeinket rendszeresen bevizsgáltatjuk akkreditált laboratóriumokban. Igyekszünk a magyar kenyérkultúrát népszerűsíteni, de fontosnak tartjuk, hogy Ön kedves vásárló megismerhesse az európai népek étkezési kultúráját is.

Néhány példa:

Bajor rozskenyér: Ennek a kenyérnek az elkészítését, egy öreg müncheni pék tanította nekünk. Hosszú volt az út, hogy vevőink megszerették, de ma már elképzelhetetlen nélküle a repertoár.

Sárgarépás kenyér: A sárgarépát mindig frissen reszeljük a kenyérhez a dagasztásnál.

Hagymás sajtos kenyér: A hagymát mindig frissen dinszteljük a tésztához, a sajt pedig természetesen Ementáli.

 

 

 

 

 Kenyerek

- házi jellegű kenyerek

- félbarna kenyér

- burgonyás kenyér

- rozskenyerek

- tigriskenyér

- vincellér kenyér

- katalán kenyér

- glyx kenyér

- teljeskiőrlésű kenyér

- tönköly kenyér

- hatmagvas kenyér

- lenmagos kenyér

- hagymás-sajtos kenyér

- Pur-pur kenyér

- Botond kenyér


 

A vizes tésztából készült termékek jellemzője, hogy nem tartalmaznak zsiradékot. Ennek ellenére igen izgalmas és különleges  dolgokat lehet gyártani belőle. Szinte az összes lisztfajtát felhasználjuk készítésükkor, felületüket magokkal és sajttal szórjuk. A kornspitz esetében kizárólag az eredeti osztrák Backaldrinos receptet és anyagot használjuk.

 

Vizes tésztából készült  péksütemények

-

-

-

-

-

-


A tejes tésztából készült termékek már tartalmaznak zsiradékot (vaj, margarin) és cukrot is. Ide tartoznak a kiflik, stanglik és a császárzsemlék. A legnépszerűbb termékünk a fokhagymás kifli, amit a kisütés után még forrón kenünk le darált, friss fokhagyma és extra szűz oliva olaj keverékével. A sajtos készítményekhez ementáli sajtot használunk.

 

 

Tejes tésztából készült péksütemények

-

-

-

-

-


A dúsított tésztából készült termékek zsír és cukor tartalma valahol a tojásos és a tejes tészta között van. Általában nálunk a perecek és a burgonyás bordás készülnek ebből a tésztából. A Soós sajtos perecet nagyon szeretik a vásárlóink. A bajor perecet amit egy speciális élelmiszeripari lúggal felület kezelünk megpróbáljuk megszerettetni Önökkel, de ez nem megy könnyen. Nálunk valamiért nem túl népszerű Németország legkedveltebb pékárúja.

 


A tojással dúsított tészták vezérterméke a kalács, amiből készítünk mazsolás és kakaós változatot is, illetve formában sütöttet. A bagel egy amerikai különlegesség melyet sütés előtt megfőzünk, majd sütés után töltjük az általunk gyártott töltelékekkel. Ebbe a termékcsoportba tartozik a lekváros bukta is melyet egy nem általunk főzött vegyes gyümölcsízzel töltünk. Ezt a sütit is szerettük volna saját lekvárral tölteni, de vendégeink ragaszkodtak a megszokott ízhez, így visszatértünk az autentikus verzióhoz.

Tojással dúsított péksütemények, kalácsok

-

-

-

-

-

-


Az omlós tésztából készült termékek nagyon népszerűek vásárlóink körében, első sorban a pogácsák és a piték. Menjünk egy kicsit sorban ezeken a termékeken.

Burgonyás pogácsa: Nap mint nap főzzük a burgonyát, soha nem használunk pelyhet vagy preparátumot.

Juhtúrós pogácsa: Kizárólag eredeti bryndzát tartalmaz, melyet egy szlovák határ melletti gazdaságból szerzünk be.

Sültpaprikás pogácsa: A beszerzett nagy mennyiségű magyar kápia paprikát, egy speciális gépen feldolgozzuk, és ezt dagasszuk a tésztába. Tetejére ementáli sajt kerül.

Parmezános pogácsa: Az Olaszországból hozott parmezán sajtot használjuk ehhez a pogácsához, friss vaj és 0%-os zsírtartalmú túró felhasználásával.

Tepertős pogácsa: A tepertőt mindig frissen egy elismert Érd környéki vágóhídról hozzák hetente többször. Ehhez a termékhez mindig Pick sertészsírt használunk.

Piték: A piték tölteléke kizárólag természetes magyar alapanyagokból készül, sem aromát, sem színezéket nem tartalmaz.

 

 

Omlós tészták

- Sajtos pogácsa

- Tepertős pogácsa

- Leveles tepertős pogácsa

- Burgonyás pogácsa

- Juhtúrós pogácsa

- Parmezános pogácsa

- Sültpaprikás pogácsa

- Piték


A leveles tésztából készült termékeinket a legjobb minőségű vajból és margarinból készítjük.A töltelékeket magunk gyártjuk saját receptek alapján. Nem vásárolunk kész porokat, amiket csak vízzel kell bekeverni. A lekvárokat magyar gyümölcsökből főzzük több tonna gyümölcs felhasználásával évente, az almát és a barackot érdi gazdaságokból szerezzük be. A  besamel mártást, eredeti ementáli és karaván füstölt sajttal főzzük. A kolbászos termékekhez a kolbászt magunk gyártjuk egy régi szegedi recept alapján és magunk is füstöljük. A káposztás hasé, és a meggylekvárral töltött rácsos süti töltelékét, valamint a szendvicsbe kerülő kőrözöttet, személyesen mester cukrászunk Nagy István készíti és felügyeli. A virslis termékekhez kizárólag egy közeli vágóhíd által gyártottal dolgozunk. A vaníliával töltött sütemények madagaszkári vaníliával, a csokoládés flan torta a legjobb minőségű kakaóval készül.

 

Leveles tészták

- Rétesek

- Búrkifli

- Kakaós csiga

- Pizzás csiga

- Túrós batyu

- Ízes levél

- Pikante

- Sajtos, virslis roló

- Chilis levél


Felvert tészták

 

 

Felvert tészták

-

-

-

-

-


A csomagolt süteményeinket a cukrászaink készítik, egy különlegesen magas minőségű lisztből. Természetesen a felhasznált töltelékeket mi gyártjuk (házi barack és meggy lekvár).

Csomagolt sütemények

-isler

-linzer

-édes teasütemény

-sós masni

-sós kocka

-bejgli, angyalkalács, stolen


A szendvicseket minden reggel a frissen kisült termékekből készítjük, a legjobb minőségű alapanyagokkal. A libamájas szendvicsnél a májat 24 órát érleljük tokaji aszúban majd sütés után kerül a bagettbe. A tormakrémet és a kőrözöttet mester cukrászunk készíti. A pármai sonkát, a mortadellát és a gépsonkát havonta Olaszországból szerezzük be. A többi terméknél magyar alapanyagot használunk, így a Pick szalámikat, és egy Érd környéki hentestől a friss karajt a rántott húsos zsemléhez. Itt szeretnénk felhívni vendégeink figyelmét arra, hogy ha az Ön által kívánt szendvics éppen nincs a pultban, azt azonnal frissen elkészítjük !

 

 

Szendvicsek

-téliszalámis

-paprikás szalámis

-sonkás

-körözöttes

-tarjás

-melegszendvics

-sajtos